Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinado
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, cortada en cubos de 4 cm
- 1 cdita de cúrcuma, en polvo
- 1 cda de garam masala (ver receta)
- ½ cda de semillas de cilantro molidas
- 1 cdita de comino en polvo
- ½ cdita de canela en polvo
- 1 cdita de paprika
- 150 g de yoghurt natural, sin azúcar
- 1 cda de sal fina
Salsa
- 50 g de mantequilla sin sal
- 3 dientes de ajo, pelados
- 10 g de jengibre, pelado
- 100 g de cebolla, en tozos
- 2 chiles de árbol secos, sin semillas ni tallos
- 300 g de jitomate guaje, sin semillas, cortado en cubitos
- 100 g de puré de tomate
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 20 g de hojas de cilantro, frescas
- Wartości odżywcze
- na 8 porciones
- Kalorie
- 9408 kJ / 2240 kcal
- Białko
- 248 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 112 g
- Błonnik
- 16 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dahl de lentejas (curry con lentejas)
35 min
Pad thai
40 min
Naan (pan hindú)
2h
Sticky chicken (pollo caramelizado)
1 godz. 20 min
Curry tailandés
40 min
Pollo tandoor
6 godz. 45 min
Garam masala
5min
Curry de pollo estilo Sri Lanka (Koththu roti)
1h 5min
Pollo tikka masala
30 min
Arroz basmati
40 min
Pollo y couscous Marroquí
45 min
Garam masala - Subcontinente indio
5min