Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- unsalted butter, for greasing
- 60 g blanched almonds
- 100 g gluten free flour mix (see Tips)
- 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 30 g cocoa powder (pure)
- 1 pinch salt
- 100 g soft dark brown sugar
- 2 eggs
- 40 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Sauce
- 100 g soft dark brown sugar
- 20 g cocoa powder (pure)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 150 g water
- 150 g full cream milk
- whipped cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1446.7 kJ / 344.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 221.8 mg
Alternatywne przepisy
Salted caramel slice
2 godz. 30 min
Decadent dark chocolate brownies
1h 30 min
ANZAC biscuits
40 Min
Custard
10 min
Apple sponge pudding
1h 20 min
Dark chocolate frosting
10 min
Sticky date pudding
1h 30 min
Home-style sponge cake
2 godz. 30 min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1h 5min
Basic vanilla cake
55 min
ANZAC slice
1h 40 min
Pikelets
35min