Chocolate self-saucing pudding

Chocolate self-saucing pudding

3.9 84 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Cake
  • unsalted butter for greasing
  • blanched almonds
    60 g
  • gluten free flour mix (see Tips)
    100 g
  • gluten free baking powder (see Tips)
    2 tsp
  • cocoa powder (pure)
    30 g
  • salt
    1 pinch
  • soft dark brown sugar
    100 g
  • eggs
    2
  • full cream milk
    40 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
Sauce
  • soft dark brown sugar
    100 g
  • cocoa powder (pure)
    20 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • water
    150 g
  • full cream milk
    150 g
  • whipped cream to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 344.3 kcal / 1446.7 kJ
Białko 8.6 g
Tłuszcz 12.3 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 221.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...