![Chocolate self-saucing pudding Chocolate self-saucing pudding](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1C8F7171-D07A-4CA4-A4DB-ACDC8FBCE973/Derivates/5678D72B-88CD-471C-82AA-D9F5972D5F20.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- unsalted butter, for greasing
- 60 g blanched almonds
- 100 g gluten free flour mix (see Tips)
- 2 tsp gluten free baking powder (see Tips)
- 30 g cocoa powder (pure)
- 1 pinch salt
- 100 g soft dark brown sugar
- 2 eggs
- 40 g full cream milk
- 1 tsp natural vanilla extract
Sauce
- 100 g soft dark brown sugar
- 20 g cocoa powder (pure)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 150 g water
- 150 g full cream milk
- whipped cream, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1446.7 kJ / 344.3 kcal
- Białko
- 8.6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 221.8 mg
Alternatywne przepisy
Peanut butter choc chip slice
1hod. 15min
Salted caramel slice
2hod. 30min
Decadent dark chocolate brownies
1 godz. 30 min
Custard
10 Min
Chocolate mousse
3 godz. 20 min
Whipped cream
15 Min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1hod.
ANZAC biscuits
40min
Gluten free chocolate brownie
45 Min
Cinnamon chocolate self-saucing pudding
1hod. 5min
ANZAC slice
1 Std. 40 Min
Pikelets
35 min