Wersje kompatybilne
Ceviche de lubina y langostinos con maíz y batata
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de filetes de lubina (sin piel ni espinas)
- 8 langostinos crudos grandes pelados
- 100 g de zumo de lima
- 500 g de agua
- 3 cucharaditas de sal
- 1 batata pelada y cortada en rodajas de 5 mm (aprox. 300 g)
- 1 cebolla roja en cuartos
- 100 g de pimiento rojo en trozos (3-4 cm)
- 3 - 4 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 70 - 80 g de maíz en conserva escurrido
- 1 chorrito de aceite de oliva
- 1 guindilla fresca roja o verde (sin semillas)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 904 kJ / 216 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48h
Ceviche de corvina
2h 40 min
Ceviche de bacalao
20 min
Ceviche de boquerones
1j
Guacamole
10 min
Tiradito de lubina nikkei
15min
Ceviche de pulpo
10 min
Tartar de bonito con espuma de cebollino
20 min
Ceviche de salmón
10 min
Tartar thai de salmón
45 Min
Curry indio de rape
30 min
Steak tartare
30 min