Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lardons
- 1500 g d'eau
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 400 g de pâtes sèches, type spaghetti ou linguine
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 4 jaunes d'œufs
- 100 g de fromage râpé
- 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3575.6 kJ / 854.6 kcal
- Białko
- 28.3 g
- Węglowodany
- 77.4 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 607.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coquillettes chorizo-comté
15min
Risotto à la viande hachée
45min
Macaroni à la bolognaise
35 Min
Spaghettoni à la carbonara
20 min
Gratin de pâtes
25 min
Pâtes au jambon et au chorizo
30min
Spaghetti carbonara
40min
Gratin de macaronis au poulet
45min
Gnocchis à la carbonara
15min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30min
Farfalle aux olives et à la mozzarella
30min
Tartiflette
1h 15 min