Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de parmesan, coupé en morceaux
- 30 g de pecorino (opcjonalnie)
- 1 échalote (30 g)
- 150 g de lardons
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 1200 g d'eau
- ¾ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 350 g de pâtes sèches, type spaghetti
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 1 - 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2528 kJ / 604 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Tortiglioni à la saucisse et aux champignons
35 Min
Riz à la tomate
30min
Omelette aux pommes de terre
30min
Carbonara
30min
Gratin de pâtes
25 min
Gratin de macaronis au poulet
45min
Pâtes en dôme de jambon
1h 30min
Hachis parmentier
50min
Vinaigrette balsamique à la moutarde
10 min
Pâtes à la sauce tomate et au chorizo
25 min
Gnocchis à la carbonara
15min
Gratin de gnocchi façon tartiflette
1h