Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 300 g de viande de bœuf hachée
- 50 g de vin rouge
- 1 pincée de sucre en poudre
-
¼
de c. à café de sel de céleri
lub ¼ de c. à café de sel - 300 g d'eau
- 100 g de fromage râpé
- 400 g de tomates concassées en conserve
- ¼ de c. à café de poivre moulu
- 1 feuille de laurier
- 350 g de pâtes sèches, type macaroni
- 20 g de concentré de tomate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626.5 kJ / 385.3 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 280 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
L'incontournable sauce bolognaise
50min
Carbonara
30 min
Spaghetti aux boulettes de viande... sous un ciel d'Italie
50min
Riz cantonais
25min
Patoto petits pois jambon
30 min
Gratin de macaronis au poulet
45 min
Couscous de poulet
40min
Fajitas
35min
Spaghetti bolognaise maison
50min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30 min
Lasagne à la bolognaise et ricotta
2 godz.
Couscous du soleil
1 godz.