Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 50 g de carotte, coupée en tronçons
- 200 g de champignons de Paris frais, coupés en deux
- 20 g d'huile d'olive
- 300 g de viande de bœuf hachée
- 50 g de vin rouge
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 20 g de concentré de tomate
- 1 pincée de sucre en poudre
-
¼
de c. à café de sel de céleri
lub ¼ de c. à café de sel - 300 g d'eau
- 350 g de pâtes sèches, type macaroni
- ¼ de c. à café de poivre moulu
- 1 feuille de laurier
- 100 g de fromage râpé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1626.5 kJ / 385.3 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 280 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet tandoori
45min
Carbonara
30 Min
Coquillettes express
15 Min
Gratin de macaronis au poulet
45min
Spaghetti bolognaise maison
50 Min
Sauce bolognaise XXL
50 Min
Poulet-champignons (nouvelle recette)
30 Min
Fajitas
35 Min
Sauce tomate-basilic et jambon cru
40min
L'incontournable sauce bolognaise
50 Min
Farfalle aux couleurs italiennes
30 Min
Spaghetti aux boulettes de viande... sous un ciel d'Italie
50 Min