Urządzenia i Akcesoria
Zwetschgen-Mais-Kuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
24 Stücke
Składniki
Sauce
-
Vanilleschote½
-
Pimentkörner7
-
Sahne250 g
-
Milch250 g
-
Zucker75 g
-
Eigelb4
Kuchen
-
Zwetschgen1250 g
-
Butter weich, in Stücken220 g
-
Zucker150 g
-
Salz1 Prise
-
Eier4
-
Mehl120 g
-
Maismehl150 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
brauner Zucker20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
3 g
Kalorie
992 kJ /
233 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Käsekuchen mit Ricotta und Feige
5 godz. 40 min
Pfirsich-Butterkuchen
2 godz. 20 min
Apfelkuchen mit Guss
1 godz. 20 min
Quark-Apfel-Fladen
50 min
Aprikosen-Schnecken
2 godz. 15 min
Gedeckter Quittenkuchen
3 godz. 30 min
Honigkuchen mit Blutorange
2 godz.
Früchtekuchen
3 godz. 10 min
Aprikosengugelhupf
2 godz.
Zypriotischer Halloumi-Gugelhupf
1 godz. 20 min
Schoko-Pecannuss-Torte
4 godz.
Rührkuchen mit Obst
1 godz.