
Wersje kompatybilne
Streuselschiffchen mit Pudding, Marille und Minzguss
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Germteig
- 125 g Buttermilch
- 10 g frische Germ
- 15 g Zucker
- 1 TL Vanillezucker
- 65 g Butter weich, in Stücken und etwas mehr zum Einfetten
- 250 g Weizenmehl, glatt
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Puddingbelag
- 200 g Milch
- 15 g Vanillezucker
- 20 g Maisstärke
- 1 Msp. Kurkuma, gemahlen
- 1 Msp. Tonkabohne gemahlen
- 1 Msp. Ingwer, gemahlen
- 1 TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
- 6 Stück Marillen
- 60 g Mascarpone
Mandelstreusel
- 25 g Mandeln, geschält
- 35 g Butter
- 35 g Zucker
- 40 g Weizenmehl, glatt
Fertigstellung und Minzguss
- 1 Ei verquirlt
- 75 g Zucker
- 1 Stängel frische Minze Blätter abgezupft
- 1 EL Zitronensaft, frisch gepresst
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 267 kcal / 1119 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 35 g
- Błonnik
- 2 g