Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Cranberry-Kaiserschmarrn
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen
Składniki
-
Zitrone unbehandelt, dünn abgeschält¼
-
brauner Zucker100 g
-
Eier getrennt6
-
Salz1 Prise
-
Milch320 g
-
Mehl180 g
-
Äpfel, säuerlich z.B. Boskop, in kleinen Stücken (ca. 1 cm)200 g
-
Cranberrys, getrocknet50 g
-
Butter zum Braten
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
18 g
Kalorie
2272 kJ /
543 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
3.3 g
Węglowodany
77 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
THERMOMIX® Magazin 5/2017
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1 godz.
Quark-Kirsch-Auflauf
1 godz.
Quarkauflauf
55 min
Kaiserschmarrn
35 min
Topfenschmarrn ruckzuck
40 min
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 godz. 10 min
Quarkauflauf
1 godz. 10 min
Birnen-Mürbeteig-Strudel
3 godz. 15 min
Orangen-Schmand-Pfannkuchen mit Salz-Karamell-Sauce
45 min
Quarkpfannkuchen
35 min
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 godz. 20 min
Apfel-Zimt-Waffeln
45 min