Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Butter, weich, und etwas mehr zum Einfetten
- 3 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- 500 g Milch
- 40 g Birnendicksaft
- 70 g Weizengrieß, fein
- 75 g Kirschen, getrocknet
- 250 g Birnen, in Spalten (1 cm)
- 2 EL Zitronensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1608 kJ / 384 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quarkklöße im Melonensud
1h
Zwetschgen-Mais-Kuchen
3h
Mohnbuchteln mit Rotwein-Schoko-Sabayon
2h 35min
Nudel-Kirsch-Auflauf
1h
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
1h
Quark-Kirsch-Auflauf
1h
Apfelkuchen mit Guss
1h 20min
Orangen-Milchreis mit Apfel-Heidelbeer-Kompott
1h 25min
Apfelauflauf mit Milchreis
1h 15min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Bananenkuchen
1h 15min
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min