Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Kirsch-Auflauf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Eier getrennt3
-
Salz1 Prise
-
Milch500 g
-
Birnendicksaft40 g
-
Weizengrieß, fein70 g
-
Kirschen, getrocknet75 g
-
Birnen in Spalten (1 cm)250 g
-
Zitronensaft2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
1608 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süss, oder?
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Orangen-Milchreis mit Apfel-Heidelbeer-Kompott
1 Std. 25 Min
Rhabarberschmarrn
30 Min
Apfel-Cranberry-Kompott mit Bulgur
35 Min
Apfelkuchen mit Guss
1 Std. 20 Min
Aprikosenmuffins
40 Min
Ananas-Kokos-Pudding
2 Std.
Birnen-Blondie
1 Std. 15 Min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.
Rübli-Gugelhupfe
1 Std. 30 Min
Rhabarberlasagne
1 Std. 10 Min
Aprikosen-Muffins
45 Min
Quarkpfannkuchen
35 Min