Urządzenia i Akcesoria
Birnen-Kirsch-Auflauf
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten20 g
-
Eier getrennt3
-
Salz1 Prise
-
Milch500 g
-
Birnendicksaft40 g
-
Weizengrieß, fein70 g
-
Kirschen, getrocknet75 g
-
Birnen in Spalten (1 cm)250 g
-
Zitronensaft2 EL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
12 g
Kalorie
1608 kJ /
384 kcal
Tłuszcz
15 g
Błonnik
4.3 g
Węglowodany
47 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Süss, oder?
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Quark-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Süße Cannelloni
1 godz. 15 min
Quarkauflauf
55 min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 godz.
Mandel-Biscotti mit pochierten Quitten
1 godz. 50 min
Buchweizen-Pfannkuchen mit Rhabarber
20 min
Kirschlasagne
45 min
Kirsch-Milchreis-Auflauf
1 godz. 35 min
Buchweizen-Crêpes mit Ahornsirup und Orangenfilets
1 godz.
Quarkpfannkuchen
35 min
Mandel-Grieß-Auflauf mit Orangensauce
1 godz. 30 min
Heidelbeerpfannkuchen mit Holunderblütenquark
1 godz.