Birnen-Kirsch-Auflauf

Birnen-Kirsch-Auflauf

3.6 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Butter weich, und etwas mehr zum Einfetten
    20 g
  • Eier getrennt
    3
  • Salz
    1 Prise
  • Milch
    500 g
  • Birnendicksaft
    40 g
  • Weizengrieß, fein
    70 g
  • Kirschen, getrocknet
    75 g
  • Birnen in Spalten (1 cm)
    250 g
  • Zitronensaft
    2 EL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 12 g
Kalorie 1608 kJ / 384 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4.3 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...