Urządzenia i Akcesoria
Basilikum-Apfel-Tarte
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 Stücke
Składniki
Hefeteig
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten50 g
-
Milch100 g
-
Zucker20 g
-
Hefe (10 g)¼ Würfel
-
Mehl300 g
-
Ei1
-
Salz1 Prise
Füllung und Fertigstellung
-
Rosine40 g
-
30 g ApfelsaftRum30 g
-
Äpfel in Spalten (1 cm)1000 g
-
Zitrone unbehandelt, 2 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst1
-
brauner Zucker150 g
-
Basilikum abgezupft3 Stängel
-
Mandeln150 g
-
Brotbrösel3 EL
-
Eigelb1
-
Sahne2 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 12 Stücke
Białko
82 g
Kalorie
17894 kJ /
4275 kcal
Tłuszcz
169 g
Błonnik
58.6 g
Węglowodany
557 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
An apple a day...
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Nusstarte mit Aprikosen
1 godz.
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Mais-Mandel-Kuchen
1 godz. 10 min
Zitronen-Apfel-Tarte
1 godz. 15 min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2 godz.
Apfel-Wein-Tarte
3 godz.
Pflaumenschnitten mit Pumpernickel
1 godz. 10 min
Apfeltarte (upside down)
1 godz. 10 min
Far Breton
9 godz. 20 min
Mohn-Birnen-Kuchen
3 godz.
Badische Apfeltorte
1 godz. 40 min
Birnenkuchen alla Toscana
3 godz. 20 min