Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
80
g de cebolla
lub 2 chalotas - 2 dientes de ajo
- 30 g de mantequilla
- 150 g de patatas troceadas
- ½ cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 pastilla de caldo de pollo
- 600 g de agua
- 200 g de canónigos
-
60
g de beicon entreverado, curado y ahumado
lub 60 g de panceta ahumada cortado/a en tiras finas - 100 g de nata
- 1 pellizco de azúcar
- 1 - 1 ½ cucharaditas de zumo de limón
- 1 gotas de salsa inglesa (Perrins)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 553 kJ / 132 kcal
- Białko
- 4.06 g
- Węglowodany
- 6.66 g
- Tłuszcz
- 9.91 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Crema de brócoli
30min
Vichyssoise de apio
40min
Crema de lechuga
40min
Crema de espinacas y quesitos
30min
Sopa fría de manzana y puerro
2sa 40 dk
Crema de calabaza con queso azul
30min
Crema de puerros y pera con jamón
40min
Vichyssoise de espárragos
30min
Crema crudívora de brócoli
1h 10min
Crema con espinacas
25min
Crema de cebolla con cerveza
1h 10min
Crema fría de manzana al curry
5h 40min