Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crepes
- 5 g aneto
- 10 g salsa
- 120 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 1000 g leite
- ½ c. chá de sal
- 3 ovos
- 300 g farinha tipo 65
Recheio
- 15 g salsa
- 500 g água
- 550 g peixe variado s/ pele e s/ espinhas
- 1 ½ c. chá de sal
- 100 g talo de aipo cortado em pedaços
-
80
g chalota
lub 150 g cebola - 2 dentes de alho
- 30 g manteiga
- 400 g leite
- 80 g farinha
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. chá de mostarda
- ½ limão, só a raspa
- 20 g sumo de limão (0.5 unid. aprox.)
P/ servir
- Manteiga q.b. p/ untar
- Natas q.b. p/ regar
- Queijo emmental ralado q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1249.8 kJ / 298.7 kcal
- Białko
- 16.2 g
- Węglowodany
- 26.9 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 432.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastéis de pescada e batata-doce
1h
Rolo de pescada e salmão
1u. 15min
Crepes de frango e molho de espargos
45min
Crepes de bacalhau
1u. 15min
Crepes de pescada
1u. 15min
Crepes de camarão
1u. 10min
Pudim de peixe da avó Titão
2 Std. 30 Min
Soufflé de atum
1u. 15min
Piza bolonhesa fechada
1u. 15min
Tarte de frango, cogumelos e sidra
2 Std. 30 Min
Empada de frango e alho-francês
50 min
Empada de pato com alho francês
13h 10 min