Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g tomate seco, em óleo escorrido
- 2 ramos de alecrim, só as folhas
- 260 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 80 g manteiga bem fria
- 10 g azeite
- 100 g leite
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
- Flor de sal q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 33 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia de alecrim e tomate seco
1h 20 min
Biscoitos de milho
45min
Crocantes de parmesão com tomilho e curgete
20min
Bolachas de noz, azeitona e parmesão
50min
Bolachas de queijo e tomate seco
4h
Bolachas de queijo e alecrim
50min
Vinagre de especiarias
30min
Azeite de tomilho
5min
Crackers salgadas
30min
Bolachas salgadas de queijo e mostarda
1h
Sal aromatizado com ervas
5min
Focaccias
2h