Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le gâteau
- beurre, pour le moule
- farine de blé, pour le moule
- 300 g de chair de courge d'hiver butternut, pelée et coupée en morceaux
- 200 g de pommes, coupées en quartiers
- 150 g de flocons d'avoine
- 100 g de raisins secs
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de noix de muscade en poudre
- 1 pincée de clous de girofle en poudre
- 200 g de sucre roux
- 5 œufs
- 75 g d'huile végétale
- 200 g de farine de blé
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
Le glaçage
- 180 g de sucre en poudre
- 50 g de beurre
- 60 g de fromage frais
- 10 g de jus de citron
- 50 g de noix de pécan, concassées et torréfiées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1378.6 kJ / 328.9 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brownie butternut-noix de pécan
35 Min
Carrot cake
1 Std. 30 Min
Carrot-cake
1 Std.
Gâteau carotte-amande sans sucre ajouté et son glaçage
1 Std.
Patate douce cake
1 Std. 20 Min
Brioche au potiron
3h 45min
Milla de potiron
1 Std. 10 Min
Muffins pomme butternut
1 godz. 25 min
Cake chocolat-betterave
1 Std. 15 Min
Gâteau marbré potiron-chocolat
2 Std. 30 Min
Tarte sucrée au potiron
1 Std.
Pumpkin banana bread
1 godz. 25 min