![Simple gluten free herb gravy Simple gluten free herb gravy](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B9BF67F4-E969-4D10-974E-A00795EBD5EB/Derivates/4815504A-5FAC-404D-AFC7-BF298FF44778.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g unsalted butter
- 1 tbsp white rice flour (see Tips)
- 1 tbsp sorghum flour
- 500 g water
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- 1 tsp Worcestershire sauce (gluten free - see Tips)
- salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- 2 tsp fresh herbs, finely chopped (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 419 kJ / 99.8 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 288.7 mg
Alternatywne przepisy
Rosemary and eschalot gravy
30min
Apple sauce
20 Min
Mashed potatoes
40min
Boiled eggs
20 Min
Gluten free pasta
50min
Gluten free gingerbread house
4h 45min
Gluten free shortbread
1 godz. 20 min
Traditional gravy
25 Min
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Gluten free chicken and leek pies
3 godz. 20 min
Gluten free chocolate brownie
45 Min
Mushroom sauce
20 Min