Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cucharaditas de sal
- 350 g de espaguetis negros (de tinta de sepia)
- 30 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo
- 80 g de cebolla
- 100 g de mantequilla
-
250
g de rebozuelos frescos
lub 250 g de setas frescas (shiitake, portobello, ...) - 50 g de vino blanco
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 limón
- 4 yemas de huevo
- 240 g de corazones de alcachofa en conserva (escurridos y en cuartos)
- 2 cucharaditas de tomillo seco
- 100 g de nata
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 3020 kJ / 722.5 kcal
- Białko
- 18.6 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 41.2 g
- Błonnik
- 11.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao al pilpil (Pepi, Luci, Bom y otras chicas del montón)
1h
Pappardelle con bogavante
1h
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1h
Lentejas con setas y morcilla
3 Std.
Tallarines con salsa de setas y ajo negro
20min
Merluza en salsa verde con corazones de alcachofa
25min
Ahi poke (Poke de atún con arroz)
40min
Tallarines en negro con sepia
30 Min
Espagueti a la vóngole
1 godz. 40 min
Tagliatelle con salsa de boletus
2 godz. 30 min
Espaguetis negros con gambas agridulces
30 Min
Macarrones con salsa de setas
20min