Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cuscús
- 250 g de cuscús
- 250 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
Chipirones
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de chipirones enteros frescos limpios
- 70 g de vino de Oporto
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Białko
- 29.14 g
- Węglowodany
- 34.86 g
- Tłuszcz
- 13.84 g
- Błonnik
- 2.98 g
Alternatywne przepisy
Judías verdes a la carbonara
40min
Judías verdes con tomate
45min
Arroz con cebolla y bacalao para dos
35min
Tallarines en negro con sepia
30min
Calamares encebollados
1 Std.
Pasta "alla Norma"
50min
Bacalao fresco con crema de huevo
30min
Bacalao al ajoarriero con patatas
30min
Chipirones a la marinera
25 Min
Cocochas con almejas (País Vasco)
45min
Espaguetis de calabacín picantes
30min
Fideuá negra de calamares
45min