Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de fresas
- 2 kiwis pelados, en mitades (aprox. 250 g)
- 1 pepino pelado, en trozos (aprox. 200 g)
- 50 g de pan blanco duro
- 35 g de chalota
- 1 diente de ajo
- 50 - 100 g de agua
- ¼ - 1 chile rojo fresco sin semillas (opcjonalnie)
- 50 g de vinagre de sidra
- 1 cucharadita de sal
- 1 - 2 ramitas de tomillo fresco (y 1-2 ramitas más para decorar)
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 150 g de queso feta en dados (1 cm)
- aceite de oliva virgen extra (para servir)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 971.6 kJ / 232.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
Alternatywne przepisy
Gazpacho de cerezas con hierbabuena
10min
Gazpacho de frambuesas
10min
Gazpacho de albaricoques
1h 15min
Gazpacho de melocotón con tofu
40min
Gazpacho de melón
15min
Gazpacho de remolacha
10min
Gazpacho de manzana verde
10min
Gazpacho de melón
10min
Gazpacho de aguacate
10min
Gazpacho de fresas con queso de cabra
5min
Gazpacho de mango
15min
Gazpacho de remolacha con ensalada de lombarda y queso feta
15min