Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 alcachofas frescas (aprox. 1200 g)
-
½
limón
lub 3 - 4 ramitas de perejil fresco - 200 g de aceite de oliva
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1500 g de agua
- 2 pellizcos de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 6.78 g
- Tłuszcz
- 20.58 g
- Błonnik
- 28.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao con ajetes y pilpil
25 min
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48h
Espinacas con pasas y piñones
15 Min
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1sa
Crema de alcachofas
45 dk
Alcachofas a la cerveza
45 dk
Alcachofas a la romana
50 dk
Alcachofas al limón
40 dk
Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde
2h 20min
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12h 30min
Alcachofas con habitas al azafrán
50 dk
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40 dk