Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 alcachofas frescas (aprox. 1200 g)
-
½
limón
lub 3 - 4 ramitas de perejil fresco - 200 g de aceite de oliva
- 1 ramita de tomillo fresco
- 1500 g de agua
- 2 pellizcos de sal en escamas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1033 kJ / 247 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 6.78 g
- Tłuszcz
- 20.58 g
- Błonnik
- 28.2 g
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48u.
Alcachofa en su crema con gambas y jamón
1小时
Alcachofas al limón
40min
Alcachofas confitadas con crema de queso Idiazábal
1小时
Alcachofas a la cerveza
45 Min
Rape al limón con anchoas
25min
Blinis con tartar de salmón
1h 20min
Alcachofas a la romana
50min
Flor de alcachofas confitadas con almejas en salsa verde
2h 20 min
Navajas con crema de verduras al aroma de cítricos
45 Min
Espárragos blancos frescos con gazpacho de guisantes
40min
Berberechos al natural con limón
2小时 15 分钟