Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Öl
- 150 g Zwiebeln, in Stücken
- 2 Knoblauchzehen
- 250 g Mango-Chutney
- 250 g stückige Tomaten
- 20 g Apfelessig
- 40 g Worcester-Sauce
- 15 g brauner Zucker
- 1 TL Tabasco
- 1 TL Salz
- 1000 g Rumpsteak, mit Fettrand, in Streifen (à 1 x 8 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2242 kJ / 534 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Glasierte Apfel-Spareribs
2h 30 min
Schwertfisch-Spieße mit Teriyaki-Sauce
40 min
Yakitori - Fernöstliche Hühnerspießchen
40 min
Barbecue Brötchen (Roosterkoek) mit Boerewors-Patties
1 godz. 45 min
Gebackenes Thunfisch-Tatar mit Kokos-Teriyaki-Sauce
30 Min
Kokosmarinade zu Lammspießen
1h 25 min
Tobago Fisch-Hotpot
40 min
Piri-Piri-Hähnchen mit eingelegten Curry-Bohnen
3h
Cochinita pibil - geschmortes Schweinefleisch
3h 50 min
Empanada Gigante
1h 15 min
Chicken Drumsticks mit Whisky-Glasur
45 min
Bulgogi (Gebratenes mariniertes Rindfleisch)
1h