Tortiglioni al pollo e olive nere

Tortiglioni al pollo e olive nere

1.0 1 ocena
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di scalogno
    30 g
  • di petto di pollo a cubetti (2-3 cm)
    400 g
    2 sovracosce di pollo, disossate e senza pelle, a cubetti (2-3 cm)
  • olive nere, denocciolate a metà
    8
  • olive verdi, denocciolate a metà
    8
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di pepe, macinato fresco
    1 pizzico
  • di acqua
    680 g
  • di concentrato di pomodoro
    1 cucchiaino
  • di pasta secca, tipo tortiglioni di ottima qualità
    350 g
  • di origano secco
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 498 kcal / 2084 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...