Tortiglioni al pollo e olive nere

Tortiglioni al pollo e olive nere

1.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di scalogno
  • 400 g di petto di pollo a cubetti (2-3 cm)
    2 sovracosce di pollo, disossate e senza pelle, a cubetti (2-3 cm)
  • 8 olive nere, denocciolate a metà
  • 8 olive verdi, denocciolate a metà
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe, macinato fresco
  • 680 g di acqua
  • 1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
  • 350 g di pasta secca, tipo tortiglioni di ottima qualità
  • 1 pizzico di origano secco

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 498 kcal / 2084 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 64 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...