Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Black Pasta and Sea Bass Filling
- 320 g 00 flour, plus extra for dusting
- 5 medium eggs, 1 beaten
- 1 egg yolk, from medium egg
- 2 sachets squid ink, liquid, diluted with 1 tsp water
- 250 g sea bass fillets, skinless, cut in pieces (approx. 3-4 cm) (see tip)
- 50 g mascarpone
- 120 g ricotta cheese, drained
- 2 sprigs fresh parsley, leaves only
- 1 lemon, zest only
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Cherry Tomato Sauce
- 50 g onion, quartered
- 40 g extra virgin olive oil, plus extra for garnishing
- 500 g cherry tomatoes, halved
- 2 - 3 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 pinch sugar
- 1 tsp salt
- 1 pinch ground white pepper
- 1 lemon, juice only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3098.3 kJ / 740.5 kcal
- Białko
- 37.9 g
- Węglowodany
- 73.5 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Błonnik
- 5.1 g
Alternatywne przepisy
Lime and Lemonade
5 min
Persian Flatbreads
1h 45min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Shakshuka
50min
Spanish Tortilla
1 godz.
Gazpacho; Patatas Bravas with Aioli; Churros with Chocolate Coconut Ganache
2h 20min
Tzatziki
20min
Cumin Rice
25min
Oreo® Ice Cream
8u. 30min
Potato, Pea and Onion Samosa
1h 35min
Thai Cucumber Salad (TM5)
15min
Neapolitan Pizza
9h