Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Basilikum-Bagna-Fredda
- 60 g Pflanzenöl
- 60 g Olivenöl
- 60 g Sardellenfilet, in Öl
- 200 g Milch
- 8 Knoblauchzehen
- 2 frische Lorbeerblätter, mehrfach eingeschnitten
- 30 g Basilikum, abgezupft
- 4 Prisen Salz
-
¼ - ½
TL Piment d'Espelette
lub ¼ - ½ TL Cayenne-Pfeffer
Gemüse und Fertigstellung
- 1 rote Paprika, in Streifen (2 cm)
- 1 grüne Paprika, in Streifen (2 cm)
- 1 Fenchelknolle, in Spalten (1,5 cm)
- 6 Staudensellerie-Stangen, längs halbiert, in Stücken (12 cm)
- 10 Möhren, schlank, längs halbiert
- 1 Römersalat, mini, in Spalten (2 cm)
- 8 Scheiben Ciabatta, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2294 kJ / 548 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 1141 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lachs mit Champignon-Sahne-Sauce und Kartoffeln
50 Min
Zwetschgendatschi
1 godz. 20 min
Fisch im Päckchen
1h 10min
Fischbrühe
30 Min
Fischpastetchen mit Kurkuma-Sauce
1 Std. 30 Min
Forellen des Bischofs
35 Min
Focaccia mit Brokkoli
2 godz. 15 min
Rohkost, gemischt
10min
Fischfilet mit Brokkoli, Reis und Dillsauce
45 Min
Lachsfilets in Sherrysauce
35 Min
Rotkohl-Slaw mit Pistazien
30 Min
Crespelle mit Räucherlachs und Rote Bete-Apfel-Salat
1h