Gemüse mit Basilikum-Bagna-Fredda

Gemüse mit Basilikum-Bagna-Fredda

4.0 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

Basilikum-Bagna-Fredda
  • Pflanzenöl
    60 g
  • Olivenöl
    60 g
  • Sardellenfilet, in Öl
    60 g
  • Milch
    200 g
  • Knoblauchzehen
    8
  • frische Lorbeerblätter mehrfach eingeschnitten
    2
  • Basilikum abgezupft
    30 g
  • Salz
    4 Prisen
  • Piment d'Espelette
    ¼ - ½ TL
    ¼ - ½ TL Cayenne-Pfeffer
Gemüse und Fertigstellung
  • rote Paprika in Streifen (2 cm)
    1
  • grüne Paprika in Streifen (2 cm)
    1
  • Fenchelknolle in Spalten (1,5 cm)
    1
  • Staudensellerie-Stangen längs halbiert, in Stücken (12 cm)
    6
  • Möhren schlank, längs halbiert
    10
  • Römersalat mini, in Spalten (2 cm)
    1
  • Ciabatta in Stücken
    8 Scheiben

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1141 mg
Białko 13 g
Kalorie 2294 kJ / 548 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 9.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...