Gorgonzola-Törtchen mit Birne

Gorgonzola-Törtchen mit Birne

4.0 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stück

Składniki

Teig
  • Mehl
    130 g
  • Butter in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    70 g
  • Ei
    1
  • Salz
    ¼ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • gemahlener Kümmel
    ½ gestr. TL
  • Paniermehl zum Ausstreuen
    Hartweizengrieß, zum Ausstreuen
Käsecreme und Fertigstellung
  • Birnen (Abtropfgew. 190 g)
    1 Dose
  • Gorgonzola (Blauschimmelkäse)
    250 g
  • Schmand
    200 g
    200 g Crème fraîche
  • Birnensaft aus der Dose
    2 EL
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Salz
    ¼ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 6 g
Kalorie 967 kJ / 233 kcal
Tłuszcz 17 g
Błonnik 0.9 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...