Rhabarber-Vanille-Torte

Rhabarber-Vanille-Torte

3.5 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
16 Stücke

Składniki

Boden
  • Mandeln
    200 g
  • Kokosraspeln
    40 g
  • Butter in Stücken
    90 g
  • Erythrit
    100 g
  • Salz
    1 Prise
Frischkäse-Belag
  • Erythrit
    100 g
  • Zitrone unbehandelt, 1 Streifen Schale (ca. 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
    1
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
    2 Pck.
  • Frischkäse
    500 g
  • Joghurt, 3,5% Fett
    500 g
Rhabarberguss und Fertigstellung
  • Rhabarber frisch oder TK, aufgetaut, abgetropft, in Stücken (4 cm)
    500 g
  • Wasser
    100 g
  • Tortenguss, weiß
    2 Pck.
  • Erythrit mit Vanille, selbst gemacht
    50 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 11 g
Kalorie 1182 kJ / 282 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...