Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier
- 100 g Saure Sahne
- 150 g Crème fraîche
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- ½ EL Beifuß, getrocknet
- 200 g Wasser
- 6 Wirsingblätter, groß, in Streifen
- 4 TL Butter, zum Braten
- 200 g Nordseekrabben, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2125 kJ / 508 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerkrauteintopf mit Pastinake
45 min
Maischolle mit Pumpernickelkruste und Salat
35 min
Grünkohlsuppe mit Salami-Zwiebel-Topping
45 min
Kedgeree (Downton Abbey)
40 min
Pfeffermakrelen-Suppe
35 min
Rotkohlröllchen mit Burgunder-Jus
1 godz. 30 min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1 godz. 20 min
Schwarzwurzeln mit Curry-Hollandaise
1 godz.
Pizza mit Radicchio und Schinken
1 godz.
Bremer Labskaus
1 godz. 20 min
Spitzkohl-Flammkuchen
1h 40min
Chicorée-Kartoffel-Suppe
45 min