Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 65 g de azúcar
- 4 tiras de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 30 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
- 2 huevos
- 1 chorrito de aguardiente
- 1 cucharada de anís en grano
- 250 g de harina
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
- 300 - 400 g de aceite (para freír y para untar el bol)
- 100 g de azúcar glas (para espolvorear)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 454 kJ / 108 kcal
- Białko
- 2.3 g
- Węglowodany
- 15.3 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Roscón de Reyes
4h
Marquesas
30min
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1h 15min
Flores de carnaval
40min
Roscos de vino
45min
Huesillos extremeños (Extremadura)
40min
Perrunillas
30min
Buñuelos de viento
1h
Rosquillas
30min
Magdalenas de nata
1h
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Leche frita
2 godz. 45 min