Urządzenia i Akcesoria
Baingan Raita (Auberginen Raita)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
460 g
Składniki
-
Naturjoghurt300 g
-
Auberginen halbiert, in Stücken (1 cm)130 g
-
Pflanzenöl35 g
-
Salz½ TL
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen½ TL
-
Chilipulver½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 460 g
Białko
16 g
Kalorie
2502 kJ /
598 kcal
Tłuszcz
49 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Die Aromen Indiens
72 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pilaw mit Rosinen und Pinienkernen
40 min
Minze-Ayran
5 min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30 min
Auberginenpüree
30 min
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 godz.
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 godz.
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30 min
Sesamhelva - Tahin Helvası
3 godz. 10 min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30 min
Muhallabieh
3 godz. 20 min
Grießhelva - İrmik Helvası
1 godz. 25 min