Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Naturjoghurt
- 130 g Auberginen, halbiert, in Stücken (1 cm)
- 35 g Pflanzenöl
- ½ TL Salz
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Chilipulver
- Wartości odżywcze
- na 460 g
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gaji Namul (Gedünstete Aubergine)
45min
Muhallabieh
3 godz. 20 min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50min
Gefüllte Weinblätter mit Zitronensauce
1h 15min
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 Std.
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 Std.
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30min
Bulgur-Tarte mit Hack-Walnuss-Füllung - Sini Köftesi
1h 15min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Weinblätter mit Rinderhack und Zitronensauce - Limon Soslu Etli Sarma
2 Std.
Salziges Joghurtgetränk - Ayran
5 min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 Std.