![Baingan Raita (Auberginen Raita) Baingan Raita (Auberginen Raita)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/027E54B3-76B6-44BA-B646-B3B3FD959B40/Derivates/D2D29902-846A-4EB2-9DA3-6742FB77DA9E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Naturjoghurt
- 130 g Auberginen, halbiert, in Stücken (1 cm)
- 35 g Pflanzenöl
- ½ TL Salz
- ½ TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Chilipulver
- Wartości odżywcze
- na 460 g
- Kalorie
- 2502 kJ / 598 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Auberginensalat - Baba Gannuş
1 godz.
Koriander Chutney
5 min
Fleischköfte mit Kichererbsenmehl im Mangold-Joghurt-Bett
40min
Kashmiri Reis
30min
Baingan Bhurta (Auberginen Bhurta)
30min
Minze-Ayran
5 min
Hähnchen-Walnuss-Dip - Çerkez Tavuğu
45min
Grüne-Bohnen-Gemüse - Zeytinyağlı Taze Fasulye
30min
Salziges Joghurtgetränk - Ayran
5 min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Almsuppe - Yayla Çorbası
55 min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1 godz.