Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Auberginen (3-4 Stück)
- 1 - 2 Knoblauchzehen
- 1 Bund glatte Petersilie, frisch, ohne Stiele
- 1 Bund Minze, frisch, Blätter abgezupft
-
4
Frühlingszwiebeln, in Stücken
lub 2 rote Zwiebeln, halbiert - 2 Spitzpaprika, rot, in Stücken
- 100 g Strauchtomaten, halbiert
- 30 g Zitronensaft
- 40 g natives Olivenöl
- 1 TL Kreuzkümmel, gemahlen (Cumin)
- 1 TL Sumak
-
½
TL Chiliflocken (Pul Biber)
lub 1 TL Paprika rosenscharf - 1 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 444 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Auberginenpüree
30min
Fleischköfte mit Kichererbsenmehl im Mangold-Joghurt-Bett
40min
Lammragout mit Auberginenpüree - Hünkâr Beğendi
50min
Baingan Raita (Auberginen Raita)
15min
Wachtelbohnen in Tomatensauce - Zeytinyağlı Barbunya
14 Std.
Auberginencreme "Orient"
2h
Tahin-Joghurt-Dip - Yoğurtlu Tahin Soslu
5min
Rote-Linsen-Suppe - Mercimek Çorbası
30min
Fruchtig-scharfe Gemüse-Salsa - Antep Ezmesi
1h 15min
Rote-Linsen-Köfte - Mercimekli Köfte
1h
Rotkohlsalat - Kırmızı Lahana Salatası
10min
Kichererbsenpaste - Humus
13h