![Tarka Dal Tarka Dal](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85ED138D-F1C0-475C-BCB0-D4B87B613C6D/Derivates/2E354972-E213-48E3-9CE7-B7A78D31A832.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Mungobohnen, getrocknet, gesplittet
- 700 g Wasser und etwas mehr zum Einweichen der Bohnen
- 6 Knoblauchzehen, fein geschnitten
- 1 TL Pflanzenöl
- 1 TL Kreuzkümmelsamen
- 40 g Ghee (siehe Tipp)
- 70 g Zwiebeln, geviertelt
- 15 g Ingwer, frisch, geschält, in Scheiben (2 mm)
- 1 - 2 grüne Chilischoten, frisch, halbiert, nach Wunsch entkernt
- ½ TL Kurkuma, gemahlen
- 2 TL Garam Masala (siehe Tipp)
- 1 TL Salz
- 6 Stängel Koriander, frisch, abgezupft, zerkleinert, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 884 kJ / 211 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g