Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gelado
- 200 g açúcar
- 6 claras
- 600 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
Bolachas
- 40 g açúcar
- 60 g manteiga
- 30 g leite
- 1 ovo
- 1 clara de ovo
- 80 g farinha
Montagem
- 400 g chocolate p/ culinária 53% cacau
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1885.9 kJ / 450.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 36.1 g
- Tłuszcz
- 32 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 50.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão preto
2h
Pão etíope (Injera)
48h 25min
Soufflé de queijo canastra
Brak ocen
Petit-fours
48 Std.
Cheesecake de açaí e frutos secos
10 Std.
Taça dos reis
8sa
Bolo de fígado
1 Std. 50 Min
Gelado praliné
5 Std. 30 Min
Ovos da Páscoa recheados
1h 45min
Temperar chocolate
15 Min
Macarons cor-de-rosa com ganache de morango
2 Std. 30 Min
Petit gâteau de caramelo
15 Min