Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa prévia
- 50 g isco (massa-mãe de centeio)
- 100 g farinha tipo 65
- 100 g água filtrada
Broa
- 300 g farinha de milho, mais q.b. p/ polvilhar
- 500 g água
- 10 g sal
- 150 g farinha de centeio
- 50 g farinha de trigo
- Azeite q.b. p/ untar
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 972 kJ / 233 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Baguetes
15 godz.
Pão de água com massa-mãe
21h
Bijoux de trigo e centeio
15 Std. 20 Min
Bijoux de amendoim e cereais
3 Std. 40 Min
Almofadas de batata
14 Std. 40 Min
Pão de iogurte
14 Std. 50 Min
Pão rústico suíço
25 Std. 20 Min
Massa-mãe em pó
24h
Pão de lavrador
16 Std. 15 Min
Massa-mãe
360h
Pão branco
15 godz.
Massa-mãe de centeio
120h 20min