Wersje kompatybilne
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Torta
- 100 g chocolate preto (70% cacau)
- 100 g avelã
- 6 claras de ovo
- 30 g manteiga
- 6 gemas de ovo
- 140 g açúcar
- 50 g farinha tipo 55
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
Recheio
- 100 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 50 g açúcar em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- 250 g queijo mascarpone
- 150 g framboesa, mais q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2212 kJ / 529 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de aniversário
1ωρ.
Bolo fresco de morango
3 Std.
Cobertura de queijo-creme, café e cacau
5 λεπτ.
Bolo fresco de morango
3 Std.
Recheio de mascarpone e morango
5 λεπτ.
Pavlova com coulis de framboesa
1 godz. 50 min
Creme pasteleiro
15 λεπτ.
Bolo de chocolate com recheio de mascarpone
2u. 40min
Cheesecake com lemon curd
3 Std. 30 Min
Tarte de limão e merengue
30 λεπτ.
Creme de pasteleiro
15 λεπτ.
Pavlova de frutos tropicais
2u. 15min