Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g avelã
- 20 g pistácio
- 220 g manteiga à temperatura ambiente
- 120 g açúcar, mais q.b. p/ envolver
- 20 g leite
- ½ c. chá de essência de baunilha
- 300 g farinha tipo 55
- 40 g alperces secos s/ caroço cortado em pedaços pequenos
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 140 kcal / 0 kJ / 140 kcal
- Białko
- 1 g / 1 g
- Węglowodany
- 15 g / 15 g
- Tłuszcz
- 8 g / 8 g
- Błonnik
- 0 g / 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mix para biscoitos e biscoitos
40 dk
Biscoitos de milho
45 Min
Biscoitos de maçã
30 Min
Bolachas de amêndoa
1 godz. 20 min
Bolinhos de canela
40 dk
Biscoitos de coco e chocolate
15 Min
Bolachas de whisky
25 Min
Bolachas de frutos secos
50 Min
Bolachas de amêndoa e chocolate
40 dk
Biscoitos da avó
30 Min
Bolachas de aveia recheadas com chocolate
50 Min
Bolachas de canela
30 Min