Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de levedura
- 50 g água
-
15
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 90 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
Bolos
- 300 g água
- 3 paus de canela
- 1 c. chá de erva-doce
- 1 pitada de sal
- 160 g banha
- 130 g açúcar, mais q.b. p/ polvilhar
- 50 g aguardente
- 500 g farinha tipo 65
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 0 kJ / 208 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 8 g
Alternatywne przepisy
Queijadas de requeijão
30 min
Areias do Sorraia
35 min
Torta de tiramisu
3h
Pudim de pão
1 godz. 15 min
Bolo rançoso de Pavia
1 Std. 30 Min
Pudim de queijo de São Jorge
1 godz. 25 min
Mantecados (bolachas de manteiga andaluzes)
2 Std.
Vianinhas
14h
Capuchas da Ilha
25min
Pão branco
15h
Massa lêveda - Pão caseiro
1 Std. 5 Min
Bolo de bolacha
2h 25 min