Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g garlic cloves
- 20 g shallots
- 50 g olive oil
- 200 g cabbage, cut in 5 cm length
- 50 g carrots, cut in strips (5 cm)
-
150
g Asian fish cake, cut in thin slices
lub 150 g chicken breast fillet, skinless, cut in thin slices - 400 g cellophane noodles (mee hoon/rice vermicelli)
- 500 g water
- 50 g light soy sauce
- 10 g dark soy sauce (opcjonalnie)
- 1 tsp ground white pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1830 kJ / 437 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Four Course Meal (Chicken Rice)
1h 25min
Nasi Lemak
45min
Oil-free honey chicken wings
50min
Nasi Kampung (Kampung-style fried rice)
20 Min
Sambal Petai Prawns
20 Min
Chicken porridge with century egg
30min
Braised Yee Mee
30min
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Stir fried broccoli with carrot
15min
Char Kway Teow
15min
Chicken Porridge
1 Std. 10 Min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min