Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de anacardos crudos
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de miel
- 100 g de aguacate maduro (en trozos)
- 500 g de ramilletes de brócoli
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 diente de ajo (opcjonalnie)
- 10 g de cebolla
- 1 cucharadita de sal
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de chile seco desmenuzado (opcjonalnie)
- 1 pellizco de comino molido (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 422.4 kJ / 101 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 7.7 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de coliflor y brócoli
40 min
Crema verde con brócoli, puerro y patata
30 min
Crema de calabacín y aguacate
30 min
Crema de calabacín y anacardos crudivegana
20 min
Gazpacho Thai de alcachofas y espárragos
2 godz. 5 min
Gazpacho de hummus
2 godz. 5 min
Gazpacho con cúrcuma
2h
Crema de apionabo y manzana con mejillón en escabeche
45 min
Crema de calabaza y coliflor al tomillo
45 min
Vichyssoise de espárragos
30 min
Crema de espárragos verdes con pistachos
30 min
Sopa de coliflor al curry
40 min