Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g di lievito fresco
- 100 g di zucchero
- 270 g di acqua
- 6 cucchiai di olio extravergine di oliva, + q.b. per ungere
- 500 g di farina manitoba
- 1 cucchiaino di sale
- 1000 g di uva nera, a metà e senza semini
- 1 cucchiaino di semi di anice
- Wartości odżywcze
- na 6 porzioni
- Kalorie
- 2067 kJ / 494 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trippa alla fiorentina
1h 15min
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Castagnaccio
1 Std.
Buccellato
4u.
Bozza pratese
2 Std. 45 Min
Schiacciata fiorentina
50 Min
Lampredotto
1j 20 menit
Pappa al pomodoro
35 Min
Pan co' Santi
7sa
Peposo toscano
1 Std. 30 Min
Crostini con fegatini di pollo
40 Min
Paté di fegatini
30 Min