Pane integrale al vapore
TM5 TM6

Pane integrale al vapore

4.9 (15 ocen)

Składniki

  • 1 cucchiaio di burro, per imburrare
  • 2 cucchiai di semola di grano duro, per infarinare
    lub 2 cucchiai di fiocchi di avena, per infarinare
  • 250 g di chicchi di farro perlato
    lub 250 g di frumento in grani
  • 1250 g di acqua
  • 10 g di miele (opcjonalnie)
    lub 10 g di melassa di barbabietola da zucchero (opcjonalnie)
  • 20 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
    lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g)
  • 50 g di farina di forza, + q.b. per spolverizzare
  • 10 g di aceto balsamico
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di semi di girasole
    lub 60 - 80 g di semi misti (es. zucca, lino)

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
409 kJ / 98 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.1 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy