Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucchiaio di burro, per imburrare
-
2
cucchiai di semola di grano duro, per infarinare
lub 2 cucchiai di fiocchi di avena, per infarinare -
250
g di chicchi di farro perlato
lub 250 g di frumento in grani - 1250 g di acqua
-
10
g di miele (opcjonalnie)
lub 10 g di melassa di barbabietola da zucchero (opcjonalnie) -
20
g di lievito di birra fresco, sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 50 g di farina di forza, + q.b. per spolverizzare
- 10 g di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di sale
-
100
g di semi di girasole
lub 60 - 80 g di semi misti (es. zucca, lino)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 409 kJ / 98 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panini per hamburger
1h 45min
Pane integrale in cassetta
4h
Pagnotte integrali con lievito madre
4h
Pane alle olive
2 Std. 20 Min
Pane tipo ciabatta
1h 45min
Focaccia alla farina di farro
Brak ocen
Panini cotti a vapore
2 Std. 10 Min
Pane rustico
2h
Pane di kamut e farro
4h
Pane bigio in casseruola
2 godz. 25 min
Mezzaluna di pane al farro
3h
Pane paesano
3h