Pane integrale al vapore

Pane integrale al vapore

4.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
20 fette

Składniki

  • di burro per imburrare
    1 cucchiaio
  • di semola di grano duro per infarinare
    2 cucchiai
    2 cucchiai di fiocchi di avena, per infarinare
  • di chicchi di farro perlato
    250 g
    250 g di frumento in grani
  • di acqua
    1250 g
  • di miele (opcjonalnie)
    10 g
    10 g di melassa di barbabietola da zucchero
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    20 g
    2 cucchiaini di lievito di birra disidratato, (8 g)
  • di farina di forza + q.b. per spolverizzare
    50 g
  • di aceto balsamico
    10 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di semi di girasole
    100 g
    60 - 80 g di semi misti, (es. zucca, lino)

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 98 kcal / 409 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...