Treccia alle mandorle

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
12 porzione

Składniki

Impasto
  • di latte
    320 g
  • di zucchero
    2 cucchiai
  • di lievito di birra fresco (circa 20 g)
    ½ cubetto
  • di farina per treccia
    500 g
    500 g di farina
  • di sale
    1 ½ cucchiaino
  • di burro a pezzi
    60 g
Farcitura
  • di zucchero
    180 g
  • limone sbucciato con un pelapatate
    1
  • di mandorle con la pelle
    180 g
  • di acqua
    60 g
  • farina per il piano di lavoro
  • di latte per spennellare
    1 cucchiaio
  • uovo per spennellare
    1
Glassa
  • di succo di limone
    3 cucchiaini

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 377.2 kcal / 1578.4 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 51.7 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 314.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...