
Wersje kompatybilne
Purée z zielonej fasolki, dyni i pora (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g miąższu dyni pokrojonego na kawałki
-
3
zielone fasolki mamut, świeże bez łyka, pokrojone na kawałki
lub 6 zielonych fasolek szparagowych, mrożonych bez łyka - 40 g pora pokrojonego w 1 cm plastry
- 200 g wody
- ½ łyżeczki oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 80.5 kcal / 336 kJ
- Białko
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 3.5 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Błonnik
- 5.9 g