Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g d'eau
-
20
g de levure boulangère fraîche
lub 1 c. à café bombée de levure boulangère sèche (8 g) - 400 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- huile d'olive pour frire
- sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Batbout au fromage
30 Min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55min
Pain marocain
3h 40min
Crêpes berbères au miel
1 Std. 20 Min
Pain marocain
2 Std. 45 Min
Soupe harira
40min
Harira
7h
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30 Min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2h 15min
Msemen
40min
Pains batbout marocains
1 Std.
Crêpes mille trous
1 Std. 10 Min