Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de tomate
- 1 trozo de jengibre fresco pelado (2 cm)
- 1 guindilla roja (cortada a lo largo y sin semillas)
- 10 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de sal
- 2 tomates en cuartos
Relleno de cangrejo
- 20 g de cilantro fresco
- 1 tira de piel de limón
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 1 guindilla roja (cortada a lo largo y sin semillas)
- 1 pellizco de comino molido
- 300 g de carne de cangrejo
- 8 láminas de masa filo (aprox. 48 cm x 25 cm)
- aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 637.6 kJ / 152.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mejillones rellenos al estilo de Puglia
1sa 10 dk
Patatas rellenas de setas y foie con salsa de trufa
1 Std. 40 Min
Canelones de calabacín y salmón con salsa al curry
30 dk
Huevos escoceses con salmón (Scotch eggs)
30 dk
Gambones o langostinos marinados en papillote
2 Std. 30 Min
Crostini con champiñones y queso fontina
35 Min
Napolitanas de chocolate
6h 30 min
Magret de pato con salsa de soja y mirin
30 dk
Lasaña fría de marisco con vinagreta de langostinos
1sa 30 dk
Minicroissants de langostino y sobrasada
1h 20min
Bocaditos de marisco fritos con salsa agridulce de yogur
45 dk
Panzerotti a la romana
1sa