Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa de tomate
- 1 trozo de jengibre fresco pelado (2 cm)
- 1 guindilla roja (cortada a lo largo y sin semillas)
- 10 g de zumo de limón
- 1 cucharadita de sal
- 2 tomates en cuartos
Relleno de cangrejo
- 20 g de cilantro fresco
- 1 tira de piel de limón
- 1 diente de ajo
- 1 cucharadita de sal
- 1 guindilla roja (cortada a lo largo y sin semillas)
- 1 pellizco de comino molido
- 300 g de carne de cangrejo
- 8 láminas de masa filo (aprox. 48 cm x 25 cm)
- aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 637.6 kJ / 152.1 kcal
- Białko
- 7.6 g
- Węglowodany
- 13.2 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas de bonito
45min
Minicroissants de langostino y sobrasada
1h 20min
Chawan mushi (flan salado japonés)
35min
Snacks de gambas (Giau Gung Ob)
35min
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
1 godz. 50 min
Brochetas de pollo al estilo de la India
8 godz. 30 min
Guarnición de puerros caramelizados al whisky
20 Min
Bricks de patata con yema
2h 20min
Chips de fabada y sus dips
3h 50 min
Tostadas con cangrejo y huevos de codorniz
45min
Carpaccio de ternera con salsa de piñones para dos
5min
Brochetas de emperador al jengibre
50min