Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de carne de cerdo ibérico con grasa (secreto, cuello, espalda, etc.) cortada en dados
- 1 cucharadita de granos de pimienta rosa
- ¼ cucharadita de canela molida
- 2 - 3 clavos enteros
- ½ cucharadita de semillas de hinojo
- ½ cucharadita de semillas de cilantro
-
100
g de panceta fresca de cerdo cortada en dados
lub 100 g de tocino cortado en dados - 200 g de manteca de cerdo ibérico
- 50 g de brandy
- 1 cucharadita de sal
- 600 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 50 g
- Kalorie
- 898 kJ / 215 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 0.2 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 138.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie de pato
33 godz.
Paté a la pimienta verde con gelatina de manzanilla
5 godz.
Cava (Gazpacho de manzana)
9 Std. 10 Min
Crema reina de ave y quenelles de parmesano
1h
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13hod.
Paté de campaña en terrina
26 godz. 40 min
Baharat turco - Oriente Próximo
15min
Raviolis de pollo y eneldo (Kreplach) - Israel
1hod. 30min
Bolas de arroz al vapor
2h
Cabezada de cerdo con manzanas especiadas
1h 40min
Paté de higaditos de pollo
4h 15min
Salsa bearnesa
15min