Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de agua
- 50 g de manteca de cerdo
- 20 g de levadura prensada fresca
- 1 cucharadita de azúcar
- 300 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
Salsa
- 1 tomate maduro (100-120 g)
- 2 dientes de ajo
- 1 rebanada de pan blanco (20-30 g), preferiblemente de pan candeal del día anterior
- 100 g de pimiento rojo en tiras
- 50 g de cacahuetes crudos sin sal pelados
- 1 cucharadita de sal
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 2 ñoras (sin pedúnculo ni semillas)
- 1 trozo de guindilla roja
Cobertura
- 4 endibias en rodajas
- 2 cucharaditas de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1541 kJ / 369 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 32.1 g
- Tłuszcz
- 23.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Alcachofas a la romana
50 Min
Coca de vidre con almendra
2 Std.
Coca de verduras
40 Min
Coca de verduras
30 Min
Coca de vidre con almendra
2 Std. 15 Min
Focaccia dulce de avellanas
2 Std. 45 Min
Xató
15min
Carquinyolis
2 godz. 40 min
Masa para cocas
1 Std.
Coca de recapte (Cataluña)
1 Std. 15 Min
Tarta Tatín
1h 30min
Ensaimadas individuales
9hod.