![Fatayer con formaggio e menta Fatayer con formaggio e menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6bfa56e9-2e32-4cab-8ca2-6c27abdad80e/Derivates/015ec4c9-199b-4e5c-a197-0c534d2e43d0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di latte intero
- 80 g di olio di oliva
-
15
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 6 g di lievito di birra disidratato - 350 g di farina manitoba + q.b.
- 15 g di zucchero
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 10 g di menta fresca, le foglie lavate
- 50 g di pecorino Romano a pezzi (2-3 cm)
- 75 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 ½ cucchiaino di semi di cumino nero
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 921.2 kJ / 220 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Focaccia alle cipolle
2h 20min
Focaccia pere e gorgonzola
1 godz. 55 min
Polpettine di uva e formaggio ai pistacchi
45 dk
Budini aromatici al pomodoro
1h 10 min.
Lasagna di pane carasau
25 min
Crescentine modenesi
11 Std.
Involtini di melanzane con feta e pomodori secchi
55 min
Schiacciata con salmone affumicato e bacche di goji
2 Std. 15 Min
Sfogliata con burrata e fiori di zucca
1h 10 min.
Pizzette al formaggio di capra
1h 35min
Focaccia libanese
3h 30min
Canapè di cetrioli con mousse di tonno
10min