Torta di pere e vino Porto al vapore

Torta di pere e vino Porto al vapore

3.8 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
8 porzioni

Składniki

  • burro salato q.b. per imburrare
  • farina di grano duro q.b. per infarinare
  • 60 g di mandorle pelate
  • 300 g di pere mature, pelate e a cubetti + q.b. a fette
  • 4 uova
  • 80 g di miele
  • 60 g di zucchero grezzo
  • 5 g di vino Porto
  • 80 g di amido di mais (maizena)
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere
  • 1000 g di acqua

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 6 kcal / 205 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...