![Torta di pere e vino Porto al vapore Torta di pere e vino Porto al vapore](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/97DE16D5-A21E-494F-B7F4-0DE375180AB6/Derivates/393C6D97-D7BE-4D08-B348-3FEB19216CD5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro salato q.b. per imburrare
- farina di grano duro q.b. per infarinare
- 60 g di mandorle pelate
- 300 g di pere mature, pelate e a cubetti + q.b. a fette
- 4 uova
- 80 g di miele
- 60 g di zucchero grezzo
- 5 g di vino Porto
- 80 g di amido di mais (maizena)
- 1 cucchiaino di lievito in polvere
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 205 kJ / 6 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta mele e zenzero al Varoma
2 Std.
Clafoutis alle fragole (senza glutine)
1hod.
Torta noci e caffé al vapore
1hod. 10min
Budino di zucca e arancia
1hod. 35min
Torta all'uva rossa
1 Std. 40 Min
Torta di avena con ricotta e crema gianduia
50min
Torta al cioccolato e peperoncino
55min
Torta zucchine e pinoli
50min
Torta arance rosse e miele
1 godz. 30 min
Torta di cioccolato e patate
1 godz. 30 min
Spezzatino di maiale, mele e cipolle
1 godz. 30 min
Torta di mele, cannella e mandorle
1 godz. 30 min