![Torta di Pasqua Torta di Pasqua](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/336473EF-8198-4C35-BB43-B0E85C8EB991/Derivates/6FF6F1B0-08C9-4219-9311-3E558629706C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Il pan di Spagna
- 250 g di burro, morbido, + q.b. per lo stampo
- 300 g di zucchero
- 200 g di mandorle tritate
- 6 uova
- 80 g di maizena
- 1 bustina di lievito in polvere (11 g)
- 10 g di Grand Marnier
La crema al cioccolato
- 300 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 300 g di panna con il 35% di grassi
la decorazione
- 100 g di cioccolato fondente, 70% di cacao, a pezzi
- 7 uova di cioccolato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2976 kJ / 716 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 52 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake bagnata all'arancia
1 Std. 30 Min
Tortine al formaggio
50 min
Dolcetti al cioccolato e lamponi
Nenhuma avaliação
Baci di cioccolato e nocciole
1 godz. 25 min
Millefoglie alle mele con zafferano
Nenhuma avaliação
Mini-donuts
2h 45min
Muffin di castagne al cioccolato
1小时 15 分钟
Muffin al cioccolato
45 分钟
Cake al limone sofficissimo
1 Std. 30 Min
Cake al limone
1 Std. 5 Min
Focaccia con salsiccia
2h
Mousse al Toblerone®
3 godz. 10 min