Pizza ai quattro formaggi

Pizza ai quattro formaggi

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porzioni

Składniki

Impasto
  • di acqua
    50 g
  • di zucchero
    1 cucchiaino
  • di lievito fresco
    15 g
    2 cucchiaini colmi di lievito secco
  • di latticello
    180 g
    180 g di latte parzialmente scremato
  • di farina manitoba
    400 g
    400 g di farina per pizza
  • di sale
    1 cucchiaino
Farcitura
  • di Parmigiano a pezzi (3 cm)
    50 g
  • di caciocavallo a pezzi (3 cm)
    50 g
    50 g di Fontina, a pezzi (3 cm)
  • di mozzarella sgocciolata, in quarti
    80 g
Terminare la preparazione
  • di Gorgonzola a pezzi (2-3 cm)
    80 g
  • di pepe
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 581 kcal / 2431 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 80 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...